home

Nieuws

Oktober 2018W&D feliciteert AutoHaarhuis met de titel BOVAG Onafhankelijk Autobedrijf van het jaar 2018 - 2019
W&D feliciteert AutoHaarhuis uit Geesteren met het winnen van de prestigieuze titel 'BOVAG Onafhankelijk Autobedrijf van het Jaar 2018 - 2019'. Tijdens het Jaarcongres van BOVAG Onafhankelijke Autobedrijven in Nieuwegein werd AutoHaarhuis door een vakjury (waarin Remco de Vette zitting heeft) als winnaar uitgeroepen. De andere finalisten in de verkiezing waren De Dames van Hurkmans uit ’s-Hertogenbosch en V.d. Nieuwenhuijzen Auto’s uit Helmond. Ook zij kregen de complimenten van de jury.
Augustus 2018Frank Doorenbos verkoopdirecteur bij Sonic
Bij Sonic Equipment is oprichter en voormalig eigenaar van W&D Frank Doorenbos aangesteld als International Sales Director. Hij wordt verantwoordelijk voor alle exportklanten, behalve die in Duitsland waar Sonic een eigen vestiging heeft. Doorenbos stapt over van PartsPoint, waar hij bijna vijf jaar heeft gewerkt. Daarvoor was hij acht jaar After Sales directeur bij Kia Motors Nederland en ruim twaalf jaar eigenaar van W&D.
Augustus 2018W&D levert bijdrage aan onboarding programma
Een vooraanstaande importeur, die nieuwe medewerkers binnen de dealerorganisatie wil helpen bij het onboarden, heeft gevraagd een bijdrage te leveren in de ontwikkeling hiervan. Onboarding verwijst naar het 'mechanisme' waardoor nieuwe medewerkers de nodige kennis, vaardigheden en gedrag verwerven om snel en duurzaam succesvol invulling te geven aan hun functie.
Juli 2018Finalisten bekend voor BOVAG Autobedrijf van het Jaar 2018 - 2019
W&D feliciteert de drie finalisten voor de verkiezing 'BOVAG Autobedrijf van het Jaar': De Dames van Hurkmans, Autobedrijf Haarhuis en V.d. Nieuwenhuijzen Auto’s. Net als in voorgaande jaren is W&D opnieuw door BOVAG gevraagd een rol bij de verkiezing BOVAG Autobedrijf van het jaar te spelen. De tien halve finalisten worden door een consultant van W&D doorgelicht. Vervolgens bepaalt een vakjury (waarin Remco de Vette zitting heeft) de drie BOVAG autobedrijven die doorgaan naar de finale en wie er uiteindelijk met de felbegeerde titel vandoor gaat. De ontknoping van de verkiezing heeft plaats tijdens het Jaarcongres van BOVAG Onafhankelijke Autobedrijven. Afgelopen jaar won Autobedrijf Tjeerdsma de titel.
Juli 2018BOVAG zet consultant van W&D in als projectmanager
Brancheorganisatie BOVAG heeft W&D gevraagd om de leiding van een strategisch project op zich te nemen. De komende maanden zal een consultant van W&D vanuit het BOVAGhuis in Bunnik werken aan dit project, waarbij alle BOVAG afdelingen betrokken zijn.
Juni 2018W&D begeleidt implementatie van Centraal Magazijn
Steeds meer dealergroepen kiezen er - al dan niet geïnitieerd door een importeur - voor om hun onderdelenvoorziening te centraliseren. Een grote multibrand dealergroep heeft eveneens besloten om met één Centraal Magazijn te gaan werken en heeft W&D gevraagd om dit project te begeleiden.
Juni 2018W&D gevraagd voor NPS-verbeterprogramma
W&D is door een grote dealergroep gevraagd om een verbeterprogramma op het gebied van klanttevredenheid (Net Promotor Score). Binnen dit programma, dat wordt gestart met een bedrijfsscan, is zowel aandacht voor harde organisatie aspecten (zoals structuur en processen) als zachte organisatie aspecten (zoals gedrag & houding).
Juni 2018W&D feliciteert de tien halve finalisten voor BOVAG Autobedrijf van het Jaar 2018 - 2019
W&D feliciteert de tien halve finalisten voor de verkiezing 'BOVAG Autobedrijf van het Jaar'! Net als in voorgaande jaren is W&D opnieuw door BOVAG gevraagd een rol bij de verkiezing BOVAG Autobedrijf van het jaar te spelen. De tien halve finalisten worden door een consultant van W&D doorgelicht. Vervolgens bepaalt een vakjury (waarin Remco de Vette zitting heeft) de drie BOVAG autobedrijven die doorgaan naar de finale en wie er uiteindelijk met de felbegeerde titel vandoor gaat. De ontknoping van de verkiezing heeft plaats tijdens het Jaarcongres van BOVAG Onafhankelijke Autobedrijven. Afgelopen jaar won Autobedrijf Tjeerdsma de titel.
Mei 2018Optimalisatie en uniformering planningsproces
Een grote multibrand dealergroep heeft W&D gevraagd om een optimaal en uniform planningsproces (gebaseerd op het werken met Plan-IT) te ontwikkelen en te implementeren in de volledige groep. Primair doel is een betere benutting van resources en daarmee een hogere productiviteit (= tevens ROI).
Mei 2018W&D verzorgt (Erkend) schadeherstel trainingsprogramma
W&D is door een importeur gevraagd om een (Erkend) schadeherstel trainingsprogramma te ontwikkelen. Het trainingsprogramma omvat 1) een drietal regionale (informatie)sessies met After Sales of Service managers (van dealerbedrijven) en Schadeherstel managers (van schadeherstel partners) en 2) een nader te bepalen aantal trainingen gericht op service adviseurs.
April 2018Kentekenloket van het jaar 2018
Net als in 2017 is ook in 2018 de prijs voor Kentekenloket van het jaar uitgereikt. Aan de hand van een onderzoek door W&D en Lydius werd van iedere provincie het Kentekenloket genomineerd dat zich het meeste had ingespannen voor de promotie van het loket en de beste dienstverlening bood aan de gebruikers er van. Uiteindelijk ging de prijs naar Autoservice de Kemp uit IJsselstein. "Een deelnemer van het eerste uur, die onder meer online actief reclame maakt voor het Kentekenloket en daarmee succesvol is", aldus juryvoorzitter Remco de Vette.
April 2018DMS-implementatie bij multibrand dealergroep
In korte tijd heeft een tweede grote, multibrand dealergroep een consultant van W&D aangesteld als projectleider van een DMS-implementatie. W&D beschouwt een DMS-implementatie niet als IT-project, maar als organisatorisch veranderproject. In haar aanpak heeft W&D dan ook ruime aandacht voor de change component. Medewerkers hebben immers het ‘recht’ om optimaal begeleid te worden in het afscheid nemen van het vertrouwde en de transitie naar en het adopteren van het nieuwe. Uiteindelijk is dat niet alleen in het belang van de medewerkers zelf, maar van het gehele bedrijf. Een slecht begeleide DMS-implementatie kan namelijk – naast onzekerheid en onrust – ook significante financiële risico’s veroorzaken.
Maart 2018Training Car Sales Tool
Onder meer met het oog op WLTP introduceert menig fabrikant of importeur een nieuwe Car Sales Tool. W&D is door een importeur gevraagd om dealer trainingen te verzorgen voor verkoopadviseurs. Tijdens deze interactieve trainingen worden verkoopadviseurs getraind in het gebruik van de nieuwe tool, waarbij ook ruim aandacht wordt gegeven aan klantbehandeling en -beleving.
Maart 2018Ontwikkeling nieuw bonusprogramma voor dealerorganisatie
Omdat geconstateerd is dat het huidige After Sales bonusprogramma onvoldoende commerciële prikkels afgeeft binnen de dealerorganisatie is door een importeur besloten om dit programma te herzien. W&D is gevraagd om zitting te nemen in een werkgroep en mee te denken over / te werken aan een beter passend bonusprogramma.
Februari 2018BOVAG Autobedrijf van het jaar 2018 - 2019
Net als in voorgaande jaren is W&D opnieuw door BOVAG gevraagd een rol bij de verkiezing 'BOVAG Autobedrijf van het jaar' te spelen. De tien halve finalisten worden door een consultant van W&D doorgelicht. Vervolgens bepaalt een vakjury (waarin Remco de Vette zitting heeft) de drie BOVAG autobedrijven die doorgaan naar de finale en wie er uiteindelijk met de felbegeerde titel vandoor gaat. De ontknoping van de verkiezing heeft plaats tijdens het Jaarcongres van BOVAG Onafhankelijke Autobedrijven. Afgelopen jaar won Autobedrijf Tjeerdsma de titel. 
» naar het nieuws archief